Pagina's

maandag 27 mei 2013

De zon!

Eindelijk het gevoel dat het voorjaar is en de dunne winterjas voorzichtig aan de kapstok. Wat hebben we lang op de zon moeten wachten met elkaar. We hebben nog heel wat zonne-uurtjes tegoed en dan natuurlijk het liefst op 23 juni :)

Bijna dagelijks krijgen we nog aanvragen van hele bijzondere standhouders. Of ze nog mee mogen doen. We moeten hen dan met pijn in ons hart teleur stellen. Vol = vol en teveel aanbod is voor niemand leuk. Juist een wat ruimere opzet in de prachtige tuin, maakt dat het een sfeervol geheel wordt. Als we daar kramen tussen gaan proppen wordt het er niet mooier van. We zetten de gegadigden op een wachtlijst, mochten er onverhoopt mensen uitvallen, dan kunnen ze alsnog meedoen.

In de nieuwste editie van Groei en Bloei stond een prachtig artikel over de zomerfair. Plus een foto van de editie van vorig jaar. Dergelijke reclame in een landelijk blad, maakt dat mensen in het hele land dus ook weten dat Zomerfair Hermans Dijkstra plaats vindt. Ena was vorige week op een fair in Vaassen en daar gonsde het zelfs. Prachtig toch?

Vorig jaar waren met name sommige mannelijke bezoekers niet te spreken over het zoete aanbod. Wat lekkernijen betreft. Dit waren dan ook mannen die de hele dag in touw waren en op den duur zin hadden in iets hartigs. Tja, dat hebben mannen soms ;) Maar ze hadden natuurlijk wel een punt. Overal waren zoete lekkernijen te vinden, maar niet zoveel hartige. Daarom hebben we dit jaar, om de mannen tevreden te houden, allerlei hartige versnaperingen erbij: vers gerookte zalm, allerlei stoere hapjes van de Amerikaanse barbecue, hartige pie, hartige broodjes etc. etc. Let maar op: dan krijgen we straks de opmerking dat er niet genoeg zoetigheid was.... Doe het maar eens goed allemaal! Gekheid natuurlijk, we doen ons uiterste best een gevarieerd aanbod te leveren en wat ons betreft, zijn we daar ook dit jaar in geslaagd.



Voor wie het twitter bericht gemist heeft: de tuinmannen van Hermans Dijkstra gaan ook dit jaar de opening verrichten. En ze krijgen versterking van de burgemeester van onze gemeente, Pieter Smit. Daarna gaan de heren gelijk door naar het terras voor een welverdiend kopje koffie met wat lekkers. Ze zijn hard aan de slag om de tuin pico bello voor mekaar te krijgen. En dat doen ze uitstekend!

Ingrid Slagter uit Midwolda heeft vorig jaar de taartenwedstrijd gewonnen. Let op, dames en heren taartenbakkers, ook voor 2013 heeft Ingrid zich weer ingeschreven. Vastbesloten haar titel te verdedigen. Een beetje concurrentie kan geen kwaad, dus wie heerlijke, bijzondere of prachtige taarten kan bakken: schrijf je in! We zijn heel benieuwd wat iedereen ervan bakt. Letterlijk en figuurlijk!

Binnenkort beginnen we met het voorstellen van alle deelnemers. Een hele klus, maar iedereen verdient een plekje in de schijnwerpers. En dat draagt allemaal bij aan de voorpret en het gevoel van: wij- hebben-zo'n-zin-in-de-zomerfair!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten