Pagina's

zaterdag 8 juni 2013

De eerste voorstelrondes en de laatste nieuwtjes

Het programma van de Groninger paarden is min of meer rond. Het blijft natuurlijk altijd met een slag om de arm want er kan nog van alles veranderen. Zoals het nu lijkt komen er 7 rasechte Groninger paarden, waarvan 2 onder voorbehoud. De paarden laten zowel ingespannen als onder het zadel hun kunsten zien in het naastgelegen weiland. Gedurende de hele dag volgen er wisselende demonstraties (b.v. gras maaien, de marathon wagen, de Miedema wagen en een kur onder voorbehoud) en kunt u terecht bij de enthousiaste eigenaren over meer info van dit geweldige ras. Voor de kindertjes is er een Groninger paard dat gek is op knuffelen en ge-aaid worden. Heerlijk toch? Via deze link vindt u meer info over stichting het Groninger paard.

De broodboetiek van Gerard en Anita de Wit uit Midwolda bereidt zich ook voor op de zomerfair. Vanaf donderdag 20 juni t/m zaterdag 22 juni verkopen zij het speciale zomerfairgebakje in hun gezellige winkel aan de Hoofdweg 172 in Midwolda. Van elk gebakje dat deze drie dagen verkocht wordt (à 1,50 per stuk) doneren zij 50 eurocent aan het goede doel van de zomerfair: Stichting Jarige Job. Als klap op de vuurpijl, maken zij ook nog een hele lading zomerfairgebakjes die op de dag van de zomerfair bij de stand van Jarige Job (in het weiland bij het springkussen) verkocht worden. Bij deze stand kunnen de kinderen voor een klein bedrag lekkere ranja bij hun zomerfairgebakje kopen. Grote mensen mogen dit uiteraard ook! De complete opbrengst komt ten goede aan de stichting.

De zomertaartwedstrijd staat in de steigers en de prijzen zijn bekend. De eerste deelnemers druppelen binnen. Taarten bakken is blijkbaar helemaal van deze tijd. Zie bijvoorbeeld het nieuwe tv programma van afgelopen week "Heel Holland Bakt". Vorig jaar waren we blij verrast door het aantal deelnemers en de kwaliteit van de taarten die zij ingeleverd hadden. Petje af! Veel succes en inspiratie gewenst voor dit jaar en geef het door als u nog iemand weet die mee zou kunnen doen. Het is de moeite echt waard!

En zo aftellend naar de zomerfair beginnen we met het voorstellen van de deelnemers. Wij doen ons best voor een gevarieerd aanbod en zijn trots op onze enorme lijst van mensen die ook dit jaar hun bijdrage leveren. We trappen af met de eerste vijf:

Ina van der Wal van Serdani uit Scheemda
Ina is gek van handwerken. Wat haar ogen zien, kan ze met haar handen maken. Meer ideeën dan tijd! In haar bijzondere winkel in Scheemda vind je een breed assortiment op handwerkgebied: garens, naalden, knopen, bandjes, lintjes etc. etc. Een kijkje waard! Op de zomerfair wil Ina een workshop geven. Ze komt nog even terug op de precieze inhoud. We houden u op de hoogte.

Frisian Fashion uit Boazum
Twee enthousiaste Friese dames ontwerpen unieke en draagbare kledingstukken. Stuk voor stuk uniek en dus eigenlijk een uiting van kunst. Ze gebruiken daarvoor meerdere stoffen, die je misschien niet zo gauw zou verwachten. Kijk bijvoorbeeld naar dit bijzondere jasje met een fleece-achtige stof, maar toch heel gekleed! En dames: er-is-overal-maar-één-van.....



Pink Pepper uit Groningen
Elk evenement heeft wat peper nodig voor het extra accent. En de dames van Pink Pepper uit Groningen, die weten precies wat we daarmee bedoelen! Evenals vorig jaar komen ze met een bijzondere workshop, die voor een gunstig tarief te volgen is. Zoals het nu lijkt wordt het deze keer mozaïeken in de boerenschuur. De dames zijn super-creatief en bovendien erg enthousiast. Ze vertellen over het indrukwekkende aantal workshops die ze bieden. Leuk voor bijvoorbeeld een familie-feestje, personeelsuitje of een vriendinnendag. Zij stellen de tweede prijs beschikbaar van de zomertaartwedstrijd: een workshop voor 2 personen. Altijd weer een feest om met hen te werken. Peper en zout naar smaak toevoegen, maar dan wel Pink Pepper!

De dames Busch uit Nieuwolda
Voor beide dames bijna een thuiswedstrijd! Zij verkopen hun kleurrijke en betaalbare kleding. In vele soorten en maten en voor elk seizoen. Echt een heerlijke stand om even lekker lang rond te struinen en te snuffelen en elke keer weer iets nieuws te ontdekken. Er zit vast iets naar uw gading bij!

Nisser uit Warfstermolen
Annette van Duinen heeft Groninger roots en komt graag naar de zomerfair. Zij heeft fairtrade en duurzame cadeau-artikelen van over de hele wereld. Echt iets om nou juist dat ene bijzondere cadeautje te vinden. Voor een ander of voor uzelf! U vindt Nisser ook terug in de tijdelijke boetieks die binnenkort te vinden zijn in de rode rups van Blauwestad. Een kijkje waard! Zie hier het filmpje dat RTV Noord daarover maakte. Monique Haak die u hier ziet, komt overigens ook naar de zomerfair.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten