Pagina's

donderdag 24 mei 2012

Gemeente Oldambt

Iets verder weg, maar nog steeds uit dezelfde gemeente Oldambt. Een gemeente in Oost Groningen. Zoals de slogan zo mooi luidt: eigenzinnig landschap voor de ECHTE fijnproever. Een goed bewaard geheim....

En dat er uit het Oldambt nog meer goed bewaarde geheimen komen, dat is ons wel bekend! De volgende standhouders komen allemaal uit deze gemeente:

Serdani uit Scheemda - een klein maar fijn winkeltje waar je van alles kunt vinden op het gebied van breien, haken, stoffen etc. Ook maakt Ina hele leuke pakketjes die je cadeau kunt geven bij de geboorte van een babietje. Ina is een bezige bij op creatief gebied. Als de dagen weer korter worden, geeft ze ook meerdere workshops. De winter kan niet lang genoeg zijn! Zie de website voor meer info.

Jantje Gips van Gips en ander Kruid uit Finsterwolde. Vorig jaar begonnen met een vliegende start. Prachtige en stijlvolle bloemwerken maakt ze. Ook kunt u bij terecht voor landelijke woondecoratie of een cursus bloemschikken. Net als Ina van Serdani, is Jantje ook een bezige bij. Nadere informatie vindt u op de website.

Marianne Kremer, ook uit Finsterwolde, vertegenwoordigt haar kleurrijke bedrijf Kleur je Dag. Zij coacht mensen om het beste uit zichzelf te halen. Zowel van binnen als van buiten. Want Marianne geeft kleuradvies op basis van het 10 seizoenen principe. Nooit meer een miskoop dus! En altijd op je voordeligst voor de dag. Of Dag met een hoofdletter zoals Marianne zelf zegt. Want je kleding heeft invloed op je stemming en dus op je dag. Sieraden en sjaals in allerlei kleuren, vindt u ook in de kraam van Marianne.

Nieborg uit Winschoten, tegenwoordig onderdeel van Bruna, maar in de volksmond nog altijd bekend als Nieborg. Tuinboeken en boeken op het gebied van woondecoratie vindt u op de stand. Ze wilden er heel graag bij zijn, bij de Zomerfair, en uiteraard zijn ze van harte welkom! Want hoe makkelijk het ook is om via internet een boek te bestellen, het leven zou een stuk minder aangenaam zijn zonder een boekwinkel waar je gewoon binnen kunt stappen en naar hartelust kunt rondstruinen op zoek naar een mooi boek, waar je kunt kiezen uit een heel assortiment tijdschriften en precies het goede kaartje voor elke gelegenheid kunt vinden.

Bij de zomer denk je natuurlijk direct aan: vakantie! En voor vakantie, moet je bij Marijke Smit zijn. Of eigenlijk, u hoeft niet naar haar, zij komt bij u! Heeft u een drukke baan of geen tijd om binnen kantooruren een reisburo binnen te stappen en te wachten op uw beurt. Marijke komt bij uw thuis, op een tijdstip dat het u past en kijkt samen met u naar mooie bestemmingen, precies op uw wensen aangepast. Zo begint de vakantie alvast ontspannen. Precies zoals het zou moeten zijn. Marijke is aangesloten bij de Travel Club, onderdeel van ANVR en SGR. Wie meedoet aan de taartenwedstrijd kan alvast een voorproefje verwachten van de mogelijkheden van Marijke. Zij heeft de winnende reis samengesteld en heeft daarbij een keuze gemaakt uit bijzondere adresjes. Voor maatwerk op reisgebied moet u bij Marijke Smit zijn!



Tina Poort van de Brocantefactory uit Winschoten combineert wonen en werken. Zodat je direct kunt zien welke sfeer Tina voor ogen heeft. Tina heeft oog voor bijzondere landelijke woonspulletjes, die ze in haar webwinkel verkoopt. In de webwinkel kunt u 24 uur per dag winkelen, bij haar winkel aan huis op vrijdag en zaterdag. Bekijk haar website voor nieuwtjes en openingstijden.



Kwibbels is een webwinkel waar u terecht kunt voor quiltstoffen, borduren, cadeau-artikelen, handwerkboeken etc. Handwerken is niet alleen een winters klusje, ook in de zomer kan men daar veel plezier aan beleven. De zomerfair is de gelegenheid waar de webwinkel zicht ontpopt tot kraam met allerlei schatten voor de liefhebber.

Flora Zijdebloemen uit Winschoten. Een nieuw bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in zijde bloemen. Nauwelijks van echt te onderscheiden zo mooi. Deze prachtige boeketten zijn te koop, maar Kenna biedt ook lease contracten aan voor mensen die regelmatig iets nieuws op tafel of voor het raam willen, maar niet elke keer een vermogen daarvoor uit willen geven. Om het een paar maand later in een doos te laten verdwijnen. De lease contracten zijn zowel voor bedrijven als voor particulieren bedoeld. Klik hier voor meer informatie.

Anneke Baas uit Winschoten. Een creatieve geest die allerlei vrolijke spulletjes haakt en breit en naait. Van jong tot oud. Wat haar fantasie bedenkt, kunnen haar handen maken. Een verrassing wat ze meeneemt deze keer, maar haar kraam is altijd een vrolijk en fleurig geheel.

Malle Molly van Zigzag enzo uit Nieuwolda. Met Malle Molly in de buurt is het altijd feest. Vrolijk uitgedost knutselt ze met de kleintjes en kunnen ze door haar geschminkt worden. In het dagelijks leven heeft Malle Molly een bedrijf voor kledingreparatie en naailessen. Ook regelt ze bijzondere kinderfeestjes. Malle Molly, kleurrijk persoon die een glimlacht op je gezicht tovert. U kunt haar niet missen!



Tessa Meijer van Lonet Edelsmid geeft de zomerfair een primeur. Zij start een bedrijf op als edelsmid aan de Nassaustraat in Winschoten. Meer kunnen we nog niet vertellen, omdat we het fijne er nog niet van weten. Spannend waar ze mee komt!

Mirja Wark uit Finsterwolde heeft vorig jaar oktober haar bedrijf geopend. Golden Haand heeft ze het genoemd. En gouden handen heeft ze! Ze maakt de mooiste patronen op haar weefgetouw en gebruikt daarbij technieken van over de hele wereld. U kunt bij haar ook cursussen volgen. Zie voor meer informatie haar website. Mirja heeft de hele wereld rond gezworven en heeft het Oldambt uitgekozen om te wortelen. Mooi toch?



En last but not least: Ena Boelman van Het Bonte Goed uit Scheemda. Naast het mede-organiseren van deze zomerfair, houdt Ena zich ook bezig met het bezoeken van fairs en beurzen. Om haar kleurrijke en bijzondere spulletjes aan de man te brengen. Of aan de vrouw! Voor elk wat wils, voor ieder budget. Op de agenda op haar website kunt u zien waar Ena te vinden is. Zo heeft u direct een overzicht van de mooiste fairs en beurzen in de buurt!

Wat hebben we veel om trots op te zijn in onze gemeente! En wat mooi dat het allemaal samenkomt bij de trotse en statige boerderij van Hermans Dijkstra uit deze zelfde gemeente.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten