Pagina's

zondag 3 juni 2012

De innerlijke mensch!

Van zo'n dagje met al die bijzondere indrukken krijg je natuurlijk lekkere trek. Helemaal als er allerlei lekkere geuren je neus binnenkomen. Voor elk wat wils: zoet of zout, warm of koud.

Onder de bomen vindt u een terras onder de bomen. Mocht het 30 graden worden, dan zit u hier heerlijk in de schaduw! Op het terras kunt u kiezen voor een kopje koffie of een koud drankje. En omdat het zondag is en ook nog eens vaderdag, mag u gerust iets lekkers bij de koffie.

U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een heerlijk stukje taart van Marianne Stegeman. In haar theeschenkerij de Blauwe Heksenketel in Gieterveen maakt zij de heerlijkste taarten. Allemaal even lekker! We hopen dat u een keuze kunt maken :) Bekijk alvast haar website voor een voorproefje van de sfeer.


Of wilt u liever een verse, warme stroopwafel? Volg uw neus en kom uit bij Erik Sijpkes en zijn heerlijke stroopwafels. Hij noemt ze zelf stropiewafels. Kijk maar eens op zijn website.



Heeft u niet zo'n grote honger, maar wel trek in een lekkere smaak? Proef dan eens iets van Lienus Koster uit Meedhuizen. Lienus is verslaafd aan chocolade en wie is dat nou niet? U kunt bij hem terecht voor een workshop bonbons maken en hij leert u de fijne kneepjes van het werken met chocolade. Neem alvast een voorproefje zijn kraam, die u in de iets koelere schuur van de boerderij vindt. Zie de website van Lienus voor meer info over de workshops.



Of toch liever iets hartigs? Ga dan naar de houtgestookte pizza-oven van Jurjen Verver. Als volleerde pizzabakkers maken zij ter plekke voor u een pizza. Jurjen heeft een passie voor koken en dat is te zien. En te ruiken! Bij Kook en Cater kunt u bovendien terecht voor bijzondere kookworkshops en catering op locatie. Jurjen vertelt u er graag meer over. Info vindt u op zijn website.


Mevrouw Waninge uit Westerbork heeft ook iets bijzonders bij zich. Zij maakt Hongaarse goulashsoep die ze warm maakt in een speciale buitenketel. Ze heeft speciale ketels en braadschalen, die - gevuld met bijvoorbeeld soep, een stoofschotel of glühwein - aan een driepoot boven een houtsvuurtje warm gestookt kunnen worden. In alle seizoenen te gebruiken. Voor binnen of buiten, heet haar bedrijf. Ze verkoopt veel meer dan alleen buitenketels en braadschalen. Kijk maar eens op haar website.



Nog weer eens iets anders. Een hartige pie. Dat kan natuurlijk ook! Leon van der Poll komt helemaal uit de provincie Gelderland met zijn heerlijke pies. U kunt ze ter plekke eten, maar ook koud meenemen om thuis nog even lekker na te genieten.

Onder het genot van een glaasje appelcider misschien? Pieterburen is niet alleen bekend vanwege de zeehondjes, maar ook vanwege de heerlijke biologische en ambachtelijk gemaakte Engelse cider. Raul en Polly zijn uitbaters van de ciderwinkel, waar u ook terecht kunt voor een proeverij. Uiteraard mag u op de zomerfair proeven van de heerlijke cider. Laat u verrassen door de fruitig frisse smaak. Een perfect zomerdrankje!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten