Pagina's

maandag 18 juni 2012

Wat een prachtige dag!

En voor je het weet, is het alweer voorbij. Wat een prachtige sfeer was het! Een kroon op ons werk, ineens zie je al die maanden voorbereiding terug in het echt. Al die mensen die ervan genoten hebben, dat was nog het allermooiste compliment.

Zaterdagnacht stonden Ena en ik nog de briefjes op de kramen te plakken. De paar uurtjes slaap die we daarna pakten waren onrustig: hoe zou het allemaal verlopen? Waait het niet te hard? Komt er regen? Hoe zal het gaan met opbouwen? Toen we de bocht om kwamen, waren we blij dat de kramen nog stonden.



En toen brak de zon door! Het opbouwen ging goed, naar de omstandigheden. De toegangsweg is te smal om elkaar te passeren, dus we hadden eenrichtingsverkeer ingesteld. En de slingertuin is al helemaal niet toegankelijk met auto's en dat is in dit geval lastig. Maar maakt het juist ook weer verrassend. Al dachten de standhouders daar even anders over op dat moment..... Begrijpen we ook wel, maar net als de belastingdienst: leuker kunnen we dit niet maken! De heer ten Have was er met een trekkertje en een kar, een beetje een pleister op de wonde. Er is een berg werk verzet. Alsof de Bijenkort in 2 uurtjes ingericht wordt ;) Rond 10.30 was iedereen gesetteld en klaar voor de start. De zon deed eveneens wat hij op een Zomerfair hoort te doen: schijnen! Niet te warm, niet te koud, geen regen, weinig wind, de perfecte omstandigheden voor een bijzondere fair.

De opening werd verricht door Els Buseman en Janneke Broesder, die zich speciaal voor de Zomerfair in toepasselijke kleding hadden gestoken. De tuinmannen die elke week op vrijwillige basis de enorme tuin onderhouden, hadden de eer om het lint door te knippen. Hoe toepasselijk: met hun heggescharen, snoeischaren etc. etc. Een bijzonder moment.



De heren gingen gelijk door naar het terras voor een welverdiend kopje koffie met een lekkere wafel met aardbeien en slagroom. En daarna volgden de bezoekers. En ze bleven komen, de hele dag. Genietend van de bijzondere sfeer. De tuin lag er zo mooi bij en de standhouders sprongen daar perfect op in. Zij lieten de mooie kanten van de tuin nog beter uitkomen door hun kleurrijke accessoires. De tuin liet zich voor deze gelegenheid graag versieren. Het was een feestelijke sfeer en de bezoekers waren verrast door al het moois dat ze vonden. Voor jong en oud was genoeg te beleven. Het enorme springkussen, een opblaasbare survivalbaan, was continu bezet door spelende kinderen die zich er heerlijk uit konden leven. Het terras was een heerlijke plek om even uit te rusten of bij te kletsen met alle bekenden uit de regio die er ook waren. Onder het genot van een kopje koffie met wat lekkers of een heerlijk glaasje wijn met een hartige pie.

Ook in de schuur was genoeg te beleven. Deelnemers aan de taartenwedstrijd wachtten in spanning af of hun taart in de prijzen zou gaan vallen. De jury bestond uit Jan Koerts van Koerts Partyservice, Jannet Mulder van Cups of Keeks, Marijke Smit-Kuyt van The Travel Club en Jayne Bakker. Het jureren gebeurde bijzonder serieus. Er werd gelet op smaak, uiterlijk van de taart, originaliteit, moeilijkheidsgraad en of er biologische producten gebruikt waren.



De uitslagen lagen heel dicht bij elkaar, en uiteindelijk ging de eerste prijs naar Ingrid Slagter uit Midwolda. Zij had een heerlijke frisse taart ingeleverd met zomerfruit. De eerste prijs was een minibreak naar Nijmegen inclusief een workshop taarten decoreren voor 2 personen. RTV Blauwestad was op dat moment present en Ingrid werd direct meegevoerd voor een interview. Of ze daar nou zo blij mee was.......... maar hopelijk met haar prijs wel! De tweede prijs was voor twee meiden uit Midwolda: Marjon Baas en Lotte Mensen. Zij wonnen een waardebon voor een workshop voor 2 personen bij Pink Pepper in Groningen. Derde prijs ging naar Laurinda dos Santos Lucas, ook uit Midwolda. Zij won een fotoshoot bij Peter Buiter. Taarten bakken, dat kunnen ze dus wel in Midwolda! En een feestje vieren ook.



Voor een sfeer-impressie van de zomerfair, willen wij u verwijzen naar een andere weblog. Die van DaniĆ«lle uit Veendam. Zij woont sinds 3 jaar in de provincie Groningen en neemt de lezers van haar blog mee op alle uitstapjes die zij met haar Rick onderneemt in de provincie en daar vlak buiten. Door haar ogen en met haar camera ziet het er allemaal prachtig uit. Alles is mooi, voor wie het wil zien. Kijk maar eens naar de prachtige foto's die ze maakte.

Is het voor herhaling vatbaar, de Zomerfair Hermans Dijkstra? Wij denken zeker van wel. Vanmiddag waren we al aan het brainstormen voor "de volgende keer". En werden alweer helemaal enthousiast. We houden u op de hoogte, maar het lijkt erop dat het Oldambt een evenement rijker is :)

We willen iedereen die aan dit feest een bijdrage heeft geleverd van harte bedanken. De lijst met deelnemers vindt u hier, zodat u nog even kunt nagenieten van al het moois of juist kunt kijken wat u allemaal voor moois gemist heeft. Het was een onvergetelijke dag, waar we met zijn allen bijzonder positief op terug kunnen kijken.

2 opmerkingen:

  1. Nou wat leuk dat je mijn blog noemt! Ik vond het ook een super geslaagde fair, en niet alleen omdat het lekker dichtbij was. Er waren zoveel standhouders en zoveel verschillende producten.
    Locatie geweldig in een mooie omgeving.

    Ik hoop op een volgende editie :-)

    Groetjes
    Danielle

    BeantwoordenVerwijderen