Pagina's

donderdag 14 juni 2012

Op de valreep

Allereerst, een link naar een hartverwarmende nieuwsbrief van één van de deelnemers van de zomerfair. Ries en Ine van Just add wine uit Oude Pekela. Ze zijn zo enthousiast! Kijk maar eens op deze link op hun website voor het prachtig geschreven artikel.

Onverhoopt uitval. Daar ontkom je niet aan. We hebben de luxe van een wachtlijst, maar op zo'n korte termijn..... Toch twee nieuwe standhouders gevonden. Allereerst Erik Jansen en Janneke Bont, helemaal uit Holten. Zij hebben zondagmorgen nog een aardige rit voor de boeg! Janneke komt oorspronkelijk uit het Groninger land en ze wil elke kans op een "thuiswedstrijd" meepakken. Om maar even in voetbaltermen te blijven! Erik en Janneke komen met rotsplantjes. Allerlei soorten en ook bijzondere. En rotsplantjes mogen natuurlijk niet ontbreken op de tuin- en kunsttiendaagse.



Nog een bijzondere, nieuwe standhouder: Louise Tissen van Post-ti uit Ten Boer. Zij neemt allerlei dieren mee: zachte, aaibare van pluche, maar ook polyester dieren om in de tuin te zetten. Het zal vast een prachtig gezicht zijn in de slingertuin. Die er overigens bij ligt om door een ringetje te halen. De tuinmannen, die elke week als een groep vrijwilligers bij elkaar komen om de tuin te onderhouden, hebben een hoop werk verricht! Zij hebben dan ook de eer de opening te verrichten. Eigenlijk niks voor hen, want ze werken veel liever achter de schermen. Mor ja, dat mot den mor. Bedankt mannen!

Over groen gesproken. Er komen twee standhouders op het gebied van groendecoratie. Dit zijn Jantje Gips van Gips en ander Kruid uit Finsterwolde - eerder al even uitgelicht - en Jacquelien van Eek-Kampen uit Bellingwolde. Zij geeft les op een school voor leerlingen met groene vingers en in haar vrije tijd bezoekt zij zo nu en dan beurzen om haar kunsten te vertonen. We zijn heel benieuwd!

Geen link met de tuin, maar wel een heerlijk en eerlijk product. Paddestoelen! In allerlei soorten en maten, en allerlei smaken. Milja Reinders kan u er alles over vertellen, over deze fascinerende wereld van paddestoelen. Kijkt u eens op de website voor meer info.



En van paddestoelen is het natuurlijk een kleine sprong naar kabouters! Nisser is een Deense kabouter. Het precieze verhaal weten we niet meer, maar dat kan Annette u ongetwijfeld vertellen. Annette en haar partner zijn echte globetrotters en zij houden van producten met een verhaal. Belangrijk voor hen is, dat het niet in fabrieken wordt gemaakt, maar door kleine groepen mensen uit allerlei landen van over de wereld. Kijk maar eens op hun website en webwinkel. Ze hebben een uitgebreid en gevarieerd assortiment, voor jong en oud. Nisser houdt van kleurige spulletjes, dus u zult deze kabouter zeker niet over het hoofd zien a.s. zondag!


Ook een internationaal assortiment heeft de kraam van Wilma's wereld. Zij neemt namelijk hangstoelen uit El Salvador mee. Deze kunt u aan een stevige tak bevestigen, maar ook aan een stander, mocht u geen bomen voorhanden hebben. Heerlijk schommelen met het geruis van de bomen op de achtergrond! Ook handgemaakte woon-, tuin-, mode- en giftitems vindt u bij Wilma op de kraam. Kijk maar eens op de website.




Ook in ons eigen land is er fairtrade waar te vinden. Gerard Hoskam uit Coevorden demonstreert in de tuin het oude ambacht van manden maken. U kunt de vaardige handen van Gerard aan het werk zien, en op zijn kraam de door hemzelf vervaardigde manden aanschaffen. Een Nederlands product en allemaal uniek!



We naderen bijna het einde van het bijzondere bestand deelnemers. De komende dagen vindt u nog meer uitgelicht. En daarna, nodigen wij u uit om ze allemaal in het echt te komen bewonderen. Op deze bijzondere eerste Zomerfair Hermans Dijkstra op zondag 17 juni a.s. van 11-17 uur in Midwolda. Het lijkt erop dat het weer een bijdrage gaat leveren aan de feestvreugde. We zijn allemaal zo toe aan een beetje zon. Ook al zal de zon af en toe even niet schijnen, de deelnemers hebben hun uiterste best gedaan om u een zomers gevoel door hun kleurrijke, bijzondere en unieke waar.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten