Pagina's

maandag 11 juni 2012

Oldtimers

Een paar weekjes geleden zaten we aan de zijkant van de boerderij. Om de laatste dingen op te meten, en te kijken hoeveel plekken er nog waren en wie daar dan zou kunnen staan. Kwam er ineens een prachtige Austin 7 de bocht om. Alsof je 100 jaar terug in de tijd ging! Trotse bestuurders waren meneer en mevrouw de Vries uit Midwolda. Ze hadden gelezen over de fair en kwamen zich spontaan aanmelden! Zo bijzonder vonden we dat! Meneer de Vries vertelde dat hij de auto in 1965 in Zuid Engeland had gekocht, voor 65 pond. Na 1,5 jaar restaureren was de auto klaar voor de weg. Ze rijden regelmatig tochten met het automobiel.



En dat was niet hun enige oldtimer, ze hadden er nog twee. Of die ook op het veld mochten staan? Natuurlijk! Dit was een Crossley Silver Saloon uit 1930, 6 cylinder, 1991 cc. De eerste eigenaar van deze auto was koning Edward VIII van Engeland. Hij is in 1936 een paar maanden koning geweest, om daarna afstand te doen van de troon zodat hij met een Amerikaanse actrice kon trouwen die gescheiden was. Daarna heeft hij de titel Hertog van Windsor gekregen.


De familie De Vries heeft de auto in 1967 in London gekocht en er reeds vele kilometers mee gereden. Zoals de rit Götenborg-Stockholm-Berlijn, A'dam-Parijs-A'dam enz. enz. Onderstaande foto is niet de Crossley van de familie de Vries, maar een vergelijkbare.


Twee jaar geleden ging familie de Vries op vakantie naar Ierland. Op doorreis in Wales kwamen ze een Austin A30 uit 1955 tegen, 4 cylinder, 800 cc. En u raadt het al: ze konden het niet laten. De Austin ging mee naar Midwolda en is ook a.s. zondag te bewonderen bij de Zomerfair.



We zijn blij met het enthousiasme van de familie de Vries en heten hen van harte welkom op de zomerfair!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten