Pagina's

vrijdag 14 juni 2013

De volgende groep deelnemers worden aan u voorgesteld!

Als je ze zo allemaal op een rijtje ziet, wat hebben we dan een prachtig aanbod van deelnemers! We zijn er weer heel trots op, dat ze allemaal meedoen. Voor bezoekers is het een hele bijzondere verzameling om ze allemaal bij elkaar te zien. Dat moet je meemaken! Gauw verder met voorstellen, zodat iedereen aan de beurt is geweest, voordat de Zomerfair losbarst. Indien voorhanden vindt u per deelnemer een link naar hun eigen website.

Kaasboerderij De Stelp en Brocanterie Het Klooster uit Stitswerd
Tja, Friezen en Groningers, niet altijd een goede combi. Bij de Zomerfair wel gelukkig. Want eerlijk is eerlijk: ze hebben wel verstand van kaas maken! De lekkerste soorten vindt u hier. Ze worden altijd vergezeld door de Brocanterie met een divers aanbod van bijzondere brocante.

Secondhand Roses uit Bellingwolde
Thea Remmelink-Kah heeft een neus voor bijzondere brocante. Ze houdt van voorwerpen van zilver, glas en porselein. Vindt u een schat op haar kraam?

Pieternel  Tassen uit Oude Pekela
Petra Tielman heeft het op haar website zo mooi omschreven waar Pieternel Tassen voor staat, dat nemen we graag over: "Een Pieternel-tas staat voor, Positiviteit, kleurrijk, fantasierijk, origineel, grappig en met liefde gemaakt. Spreekt dit je aan, lees dan verder om daarna de modellen te bekijken." Is het niet prachtig?

Stropiewafel uit Nieuw-Buinen
Een verse stroopwafel, dat past in elk seizoen! U hoeft alleen uw neus maar te volgen en u vindt Erik Sijpkes in zijn oerhollandse stekkie. Ambachtelijk gebakken, en dat proef je!



Country Flowers uit Sappemeer
Bennie Dilling vult zijn kraam met bijzondere woondecoratie. Van over de hele wereld. Hij verkoopt bij voorkeur bekende merken zoals Bridgewater (USA), East of India (GB) en I.B. Laursen (DK). Voor de kenner klinkende namen! Met onze neus voor bijzondere artikelen, vinden we bijvoorbeeld deze ouderwetse houten knijpers zo grappig. Zo worden ze niet meer gemaakt: bestendig voor Hollandse zuidwesters!



Le Bon Vivre uit Oosterwolde
Het goede leven, vertaald in het Nederlands, en zo is het maar net. Landelijke woonaccessoires en decoratie-artikelen vindt u bij Le Bon Vivre. Bijzondere spulletjes die u niet gauw ergens anders ziet.


Branelli di Vetro uit Bovensmilde
Tieneke Dijkstra en Ans Oosterloo hebben een passie voor glaskralen. Daarvan maken ze allerlei sieraden, ook passend op de bestaande beadsystemen zoals Trollbeads, Pandora etc. Elke kraal is uniek en ook zelf zijn ze elke keer weer benieuwd hoe het eindresultaat is geworden. Stuk voor stuk kunstwerkjes. Op de kraam geven ze een demonstratie glaskralen branden.


Anne en Coby Eggen uit Haren
Dit echtpaar uit Haren komt met glas-in-lood ramen en objecten. Door Anne zelf vervaardigd. Een bijzonder oud ambacht! Op 30 juni kunt u ze beiden nogmaals bewonderen op de Zomerfair bij paviljoen Sassenhein in Haren, door hen georganiseerd.

Theeschenkerij de Blauwe Heksenketel uit Bonnerveen
Marianne Stegeman is gek op taarten bakken. Bij haar eigen theeschenkerij en heel soms op locatie. Vorig jaar was er zoveel animo voor de taarten van Marianne, dat ze in de loop van de middag was leeg verkocht. Dus, als u een stukje bijzondere taart wilt proeven, moet u er snel bij zijn! U vindt haar naast de koffie- en theeverkoop-punten, zowel buiten op de culinaire weide alsook binnen in de workshop-schuur.



Iet Brunia uit Groningen
Zij maakt handgemaakte zilveren en gouden sieraden. Allemaal even bijzonder. Ook zeker weer in de categorie: kunst!

Gips en ander Kruid uit Finsterwolde
Jantje Gips is vorig jaar ook geweest en ook op beide keren van Creatief Oldambt. Daar laat ze zien hoe veelzijdig ze is, want haar kraam is elke keer anders. Ze speelt telkens in op het seizoen en op de sfeer van het evenement. Op haar eigen website schrijft ze: zomerfair 23 juni, prachtige, fleurige stand. We zijn dus heel benieuwd wat Jantje deze keer meeneemt!


Draadhaantje uit Den Velde
Draadhaantjes? Wat zijn dat nou weer? Een plaatje zegt soms meer dan duizend woorden.



Dat zijn dus draadhaantjes. Stuk voor stuk met de hand gemaakt. Wederom: unieke kunstwerkjes die je niet vaak tegenkomt. Ziet u ze al gezellig scharrelen in uw tuin?

Ontwerpburo Kiemkracht uit Midwolda
Monique en Arnold uit Midwolda hebben een thuiswedstrijd op zondag 23 juni. Ze hoeven eigenlijk alleen maar de weg over te steken: van hun eigen boerderij naar boerderij Hermans Dijkstra. Ze willen zich specialiseren in het nieuwe wonen op oude boerderijen. Op 22 september a.s. organiseren zij zelf weer een dag in het teken hiervan. Daarom passen ze er natuurlijk uitstekend bij op deze fair! Monique houdt van duurzaam en bijzondere stoffen en heeft jarenlang ervaring in woninginrichting.

Deense Houtkachels uit Oude Pekela
Dit bedrijf is breed georiënteerd in haar aanbod. De kachels laten ze deze keer thuis, uitgaande van een stralende zomerdag! Wat ze wel meenemen is een ruim assortiment Fiskars tuingereedschap. En dat mag natuurlijk niet ontbreken op de Tuin- en Kunst10daagse!

Prince Pie uit Oene
Léon van der Poll heeft een keur aan homemade English Pie meegenomen. Helemaal uit Oene in Gelderland, niet naast de deur. U krijgt een echt Gelders streekproduct, zonder toevoegingen. Zie het filmpje hieronder. U vindt Prince Pie bij de culinaire weide. Vlakbij de Zuidafrikaanse wijnen. Dat leek ons een goede combinatie!



Leon van der Poll, Prince Pie uit Oene op de Veluwe met Homemade English Pie. from Syntens on Vimeo.

Wolstorm uit Westerlee
Margriet Moed is gek van alpaca's. En geef haar eens ongelijk! Het zijn toch prachtige, levende knuffeldieren? Margriet neemt naar de zomerfair zelfs twee alpaca's mee. Ze kan geen dag zonder haar lieve dieren. In haar kraam vindt u informatie over het houden van alpaca's en allerlei kleding. De alpacawol is erg bijzonder, want kriebelt niet en is toch heerlijk warm. Uniek in Nederland is de spinnerij die Margriet sinds kort heeft opgezet. Ze is een ondernemende vrouw met boeiende ideeën. Mooi dat ze erbij is op de 23e juni, met haar lieve wollige alpaca's!



















Geen opmerkingen:

Een reactie posten