Pagina's

dinsdag 25 juni 2013

Volgend jaar weer?

Zo langzamerhand is alles weer opgeruimd. De tuin is weer helemaal netjes - was aardig schoon gebleven overigens op een paar uitzonderingen na - en ook de plekken in het gras vielen mee. Volgens de tuinmannen, die vanmorgen alweer helder op aan het werk waren in hun tuin was dat met een paar weekjes wel weer hersteld.


Het aantal bezoekers is bekend: 1.630 personen hebben de zomerfair dit jaar bezocht. Let wel: dit is exclusief het aantal kinderen. Iets minder dan de eerste editie, maar zeker een mooi aantal gezien het wisselvallige weer. Veel mensen vertelden, dat ze de hele tijd buienradar in de gaten hadden gehouden en het er zo rond 14.00 uur op gewaagd hadden: daarna zou het redelijk droog blijven.



En dat was ook zo, met zelfs af en toe een waterig zonnetje. Wat dan ook gelijk de zomersfeer verhoogt. Waar wij blij van worden is, dat de mensen uit de regio dus wel de intentie hebben om te komen, ze kijken ernaar uit om de zomerfair te bezoeken. Maar dat ze zich misschien laten tegenhouden door de regen. Logisch natuurlijk, wees eerlijk, dat zouden we zelf ook doen. Ook al heb je alle voorwaarden om een super evenement op poten te zetten, het weer kan daar zo een dikke streep door halen. Maar dat is ook wel weer de sport. En tegen een evenement op een stralende zonnige dag weegt geen enkel binnen-evenement op. Tja, en ieder voordeel heb zijn nadeel....



Opvallend was dat er veel bezoekers van over de provincie-grenzen komen. En zelfs van over de landsgrenzen. Zomerfair Hermans Dijkstra is hard op weg een gevestigde naam te worden. Wij zijn daar met zijn allen bijzonder trots op!



Wij zijn druk aan het evalueren, wat ging super, wat kon beter, wat doen we volgend jaar anders? Want wij willen de zomerfair toch wel heel graag verder tillen naar een derde editie in 2014. Een datum hebben we nog niet, eerst maar eens rustig de zomerfair van 2013 afhandelen. Maar we houden u op de hoogte!



We hebben met heel veel plezier aan de voorbereidingen van de fair gewerkt en hebben - net als de bezoekers en standhouders - genoten van deze dag. Top! Ook de bewoners van Midwolda willen we hartelijk danken voor hun hulp en geduld met al dat verkeer voor de deur op zondag. Het is inderdaad het leukste dorp van Groningen! Nog een speciaal woord van dank voor de vele vrijwilligers die ons hebben geholpen voorafgaand en tijdens het evenement. Zonder hen waren wij nergens en samen staan we sterk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten